Ortopedie și Traumatologie

Spitalul WPK din Austria

Date necesare înainte de deplasarea la VienaPremiu WPK World's Best Hospitals 2023

Despre Serviciile noastre de Ortopedie și Traumatologie

Când vorbim de ortopedie și traumatologie, precizia actului chirurgical și recuperarea rapidă a pacientului sunt esențiale. La doar 2 ore de România, la Wiener Privatklinik, unul dintre cele mai mari spitale private din Austria, îți punem la dispoziție o echipă formată din experți de talie internațională care efectuează sute de intervenții chirurgicale anual. Tratamentele și tehnicile minim-invazive de ultimă generație abordate în cadrul WPK scad riscul complicațiilor în urma intervențiilor chirurgicale și scurtează perioada de recuperare. În plus, fiecare pacient beneficiază de asistența unui manager de caz, vorbitor de limba română.

Spitalul Wiener Privatklinik are integrate două centre dedicate afecțiunilor aparatului locomotor și cele ale sistemului musculo-scheletar: Centrul de Ortopedie și Centrul de Medicină Sportivă și Traumatologie. La aceste două centre de competență se adaugă și Centrul de Radiologie, care oferă imagistică medicală la cel mai înalt nivel pentru tratarea și diagnosticarea afecțiunilor locomotorii: Radiografie, RMN, CT.

Centrul de Ortopedie și Centrul de Medicină Sportivă și Traumatologie: Camera Pacientului la Wiener Privatklinik

CENTRU DE COMPETENȚĂ ÎN ORTOPEDIE

Știm că odată cu înaintarea în vârstă apar, inevitabil, și afecțiunile sistemului locomotor care afectează mobilitatea de zi cu zi. Însă, la Wiener Privatklinik tratăm la cel mai înalt nivel de calitate pacienții cu probleme ortopedice de orice tip și complexitate, oferindu-le îngrijire medicală individuală. Punem accent pe cele mai recente metode pentru tratarea afecțiunilor articulare, precum și implantarea protezelor de șold, de genunchi, de gleznă și de umăr, într-un proces scurt și neagresiv.

Pacienții cu afecțiuni ale articulației genunchiului care necesită tratament chirurgical beneficiază de o nouă tehnică inovatoare de artroplastie, asistată robotic. Robotul de ultimă generație utilizat în această procedură (OMNIBotics) este singurul care utilizează analiza digitală pentru a determina individual tensiunea ligamentară ideală a articulației genunchiului în timpul unei operații de artroplastie. Acest lucru permite personalizarea intervenției pentru fiecare pacient în parte.

CENTRU DE COMPETENȚĂ ÎN ORTOPEDIE AL Wiener Privatklinik


SERVICII MEDICALE

 1. CHIRURGIE PROTETICĂ


  În Centrul de Competență în Ortopedie al spitalului Wiener Privatklinik își desfășoară activitatea specialiști de top în chirurgia protetică, care sunt alături de pacienţi la fiecare pas al tratamentului și al recuperării, începând de la alegerea unei proteze adecvate și planificarea operației, asistată de un model 3D pe calculator, până la recuperararea și controlul postoperatoriu. În cadrul centrului realizăm:
  • endoproteze de șold
  • endoproteze de genunchi
  • endoproteze de umăr
  • endoproteze de gleznă
  • proteze modulare de creștere pentru copii și adolescenți

 2. CHIRURGIA REPARATORIE


  La Wiener Privatklinik oferim soluții integrate pentru toate afecțiunile aparatului locomotor. Fie că sunt afecțiuni de natură congenitală sau care apar în urma unor leziuni precum fracturile, echipa noastră de medici specialiști colaborează interdisciplinar pentru a găsi cea mai eficientă metodă de tratare, astfel încât pacientul să revină în cel mai scurt timp la un stil de viață activ.

 3. CHIRURGIA TUMORILOR OSOASE


  Tumorile osoase și cele ale țesuturilor moi sunt boli rare și cu consecințe grave în lipsa unui tratament profesional. Acestea afectează cel mai des copiii și tinerii. În prezent, chirurgia și chimioterapia modernă pot salva viața pacientului diagnosticat cu o astfel de boală, precum și membrul afectat al acestuia. Centrul de Competență al Wiener Privatklinik dispune de facilități de diagnostic și tratament de ultimă generație. În tratamentul sarcomului Osteo și Ewing, precum și al altor oase, țesuturi moi la adulți și tumori benigne, este utilizată proteza tumorală.

  Intervenții tumorale pe sistemul musculoscheletal:
  • Tumori osoase maligne și benigne, cu excepția coloanei vertebrale și a craniului, precum și reconstrucție cu proteză tumorală pentru membrul superior și inferior;
  • Tumori maligne și benigne ale țesuturilor moi ale întregului sistem musculoscheletal, inclusiv reconstrucția prin metode chirurgicale dintre cele mai noi;
  • Artroplastia primară și totală a șoldului și genunchiului prin tehnica minim-invazivă;
  • Chirurgie de verificare: este necesară dacă pacientul a avut deja una sau mai multe intervenții chirurgicale fără succes.


CENTRU DE COMPETENȚĂ ÎN MEDICINĂ SPORTIVĂ ȘI CHIRURGIE TRAUMATOLOGICĂ

Chirurgia traumatologică se ocupă cu tratarea leziunilor sistemului musculoscheletal, în timp ce medicina sportivă acționează în același domeniu și are în plus funcția esențială de prevenire: examinările medico-sportive și antrenamentul sub supraveghere îi protejează pe sportivii amatori și de performanță de suprasolicitarea fizică și de riscurile de sănătate legate de aceasta.

Centrul de Competență în Medicină Sportivă și Chirurgie Traumatologică din cadrul spitalului Wiener Privatklinik oferă terapie și recuperare în urma accidentărilor de toate formele și nivelul de gravitate, care au loc în timpul activităților fizice și sportive. Cel mai frecvent tratate afecțiuni sunt în special leziunile la genunchi, ligamentele încrucișate și leziunile la umăr. Aceste cazuri se tratează prin chirurgia minim-invazivă.

CENTRU DE COMPETENȚĂ ÎN MEDICINĂ SPORTIVĂ ȘI CHIRURGIE TRAUMATOLOGICĂ la Wiener Privatklinik


SERVICII MEDICALE

 1. CHIRURGIA TRAUMATOLOGICĂ MINIM-INVAZIVĂ


  Chirurgia minim-invazivă este folosită pentru intervențiile operatorii de mare precizie, care se efectuază prin incizii foarte mici în piele și țesuturile moi, având beneficii precum dureri postoperatorii reduse, remobilizarea și recuperarea mult mai rapidă a pacienților vârstnici.
  În cadrul Centrului de Competență în Medicină Sportivă și Chirurgie Traumatologică al spitalului Wiener Privatklinik folosim artroscopia pentru operaţiile la genunchi, umăr, articulația mâinii și a gleznei.

  Aceasta permite atât diagnosticarea unor afecțiuni, cât și tratarea lor printr-o metodă minim-invazivă, prin introducerea unei camere video printr-o încizie în piele. Imagini permit stabilirea unui diagnostic concludent, în timp ce, cu ajutorul unor canele, poate fi îndepărtat țesutul inflamat sau reparat un tendon. Medicul chirurg va lucra cu precizie milimetrică, urmărind concomitent procesul pe un ecran video.

 2. LEZIUNI SPORTIVE ȘI RECUPERARE MEDICALĂ


  Spectrul accidentărilor cauzate de activități fizice și sportive, care sunt tratate în centrul de competență al spitalului Wiener Privatklink includ leziuni ale mușchilor, tendoanelor și ligamentelor, inclusiv cele de ligament încrucișat și de menisc. La Wiener Privtaklinim vă punem la dispoziție cele mai noi metode de recuprare medicală, precum și o echipă dedicată de kinetoterapeuți, astfel încât procesul de recuperare a mobilității să fie unul cât mai scurt și cât mai puțin dureros.


Echipa medicală

O echipă remarcabilă de experți cu mii de intervenții anuale și experiență oferă diagnostice precise, care sunt cheia unui tratament personalizat eficient și a unui proces de vindecare încununat de succes.

La curent cu ultimele cercetări și descoperiri, metode de tratament, tehnologii și echipamente de ultimă generație, specialiștii noștri înalt calificați și renumiți oferă cea mai bună asistență medicală pacienților cu probleme ale sistemului musculoscheletal.
Specialist Prof. Univ. Dr. Rainer KOTZ

Prof. Univ. Dr. Rainer KOTZ

Specialist ortopedie și chirurgia coloanei vertebrale

Specialist Prim. Dr. Werner Anderl

Prim. Dr. Werner Anderl

Specialist în chirurgie ortopedică

Specialist Prof. Univ. Dr. Peter Ritschl

Prof. Univ. Dr. Peter Ritschl

Specialist în chirurgie ortopedică

Specialist Prof. Univ. Dr. Rudolf Schabus

Prof. Univ. Dr. Rudolf Schabus

Specialist în traumatologie

Specialist Prof. Univ. Dr. Alexander Giurea

Prof. Univ. Dr. Alexander Giurea

Specialist în chirurgie ortopedică și reumatologie

Specialist Prof. Dr. Gobert von Skrbensky

Prof. Dr. Gobert von Skrbensky

Specialist chirurgie ortopedică

Specialist Dr. Mark Schurz

Dr. Mark Schurz

Specialist ortopedie și chirurgie traumatologică

Specialist Dr. Paul Stampfl

Dr. Paul Stampfl

Specialist în ortopedie

Specialist Dr. Richard Maier

Dr. Richard Maier

Specialist în chirurgie protetică

Specialist Dr. Philipp Funovics

Dr. Philipp Funovics

Specialist chirurgie ortopedică

Specialist Dr. Farshid Abdolvahab

Dr. Farshid Abdolvahab

Specialist chirurg în oncologie ortopedică și ortopedie generală

GALERIE VIDEO


Dl. Octavian Bellu povestește despre experiența sa la spitalul #WienerPrivatklinik din Austria
Larisa Iordache: De ce recomanzi spitalul Wiener Privatklinik din Austria?
Tratamente moderne în Ortopedie și Traumatologie, la spitalul Wiener Privatklinik
Testimonial Dr. Mark Shurz, medic ortoped la spitalul Wiener Privatklinik din Austria
Testimonial Dr. Werner Anderl, medic traumatolog și medici sportivă la spitalul Wiener Privatklinik
Testimonial Dr. Rudolf Schabus, medic traumatolog la spitalul Wiener Privatklinik din Viena

Despre Wiener Privatklinik

Succesul tratamentelor și competența echipei de medici sunt elementele care încurajează tot mai mulți pacienți să se trateze în clinica noastră.

Wiener Privatklinik(WPK) este unul dintre cele mai mari spitale private austriece și în ultimii 3 ani (2021-2023) a primit certificarea One of World's Best Hospitals.

Când vorbim de ortopedie și traumatologie, precizia actului chirurgical și recuperarea rapidă a pacientului sunt esențiale. La doar 2 ore de România, la WPK îți punem la dispoziție o echipă formată din experți de talie internațională care efectuează sute de intervenții chirurgicale anual.

Tratamentele și tehnicile minim-invazive de ultimă generație abordate reduc riscul complicațiilor în urma intervențiilor chirurgicale și scurtează perioada de recuperare. În plus, la WPK fiecare pacient beneficiază de asistența unui manager de caz, vorbitor de limba română.

Spitalul Wiener Privatklinik are integrate 2 centre dedicate afecțiunilor aparatului locomotor și sistemului musculo-scheletar: Centrul de Ortopedie și Centrul de Medicină Sportivă și Traumatologie. La acestea se adaugă și Centrul de Radiologie, care oferă imagistică medicală (radiografie, CT și RMN, la cel mai înalt nivel.

Spital de 5 stele

Pacienții care se internează la Wiener Privatklinik au parte de:
 • nutriționist pe parcursul întregului sejur în spital;
 • meniu personalizat conform dietei sau preferințelor dvs. culinare;
 • telefon privat, acces la internet și fax;
 • minibar, seif și aer condiționat;
 • radio și TV cu satelit;
 • alte servicii: traducători, coafor și cosmetică, rezolvarea trimiterii corespondenței etc.

În plus, vă puteți bucura de o terasă îngrijită cu vedere la grădină, o brasserie și un shop.

Programează o vizită

 

 

Programează o vizită la unul din centrele noastre!
CLICK AICI

Galerie foto


Recenzii

Vrei să afli mai multe despre serviciile oferite ?

BLOG

Spitalul Wiener Privatklinik a fost inclus în lista celor mai bune spitale din lume în 2021 de către una dintre cele mai prestigioase reviste Americane, Newsweek

Excelenţa medicală i-a adus spitalului Wiener Privatklinik, unul dintre cele mai mari spitale private din Austria, distincția One of World’s Best Hospitals 2021.

Entorse și luxații: în ce constă tratamentul și la ce complicații se expun pacienții dacă recuperarea este amânată

Entorsele și luxațiile se numără printre cele mai des întâlnite traumatisme ale membrelor inferioare și, fără recuperare, leziunile se pot agrava. Prof. Werner Anderl, specialist în ortopedie și chirurgie ortopedică în cadrul Wiener Privatklinik a explicat în ce constă tratamentul corect și la ce complicații se expun pacienții dacă recuperarea este amânată.

BROȘURIContact

Wiener Privatklinik Betriebs-Ges.m.b.H. & Co.KG
Companie inregistrata la Registrul Comertului Viena
Nr. Inregistrare firma: FN 8769x • Nr. TVA: ATU 13202201

Oferim condiții speciale de preț la bilete de avion prin partenerii WPK, pentru pacienții noștri și familiile

WIENER PRIVATKLINIK
Pelikangasse 15 • 1090
Vienna • Austria
Wiener Privatklinik - WPK România
Birou de reprezentanță în București
Bulevardul Primăverii 29, București 011972
Wiener Privatklinik - WPK România
Birou de reprezentanță în Timișoara
Strada Arieș nr. 3, Timișoara 300579